Életfogytiglant is kaphat az a 67 éves férfi, aki a nyílt utcán lőtt agyon egy békásmegyeri óvónőt

2019. augusztus 5., 10:57

Szerző:

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a 67 éves férfi ellen, aki megölte lánya szerelmének anyját Békásmegyeren tavaly novemberben – áll az ügyészség honlapján.

A 67 éves férfi amatőr, de gyakorlott lövésznek számított, egyleti tag volt, versenyeken is részt vett. Lánya az élettársával és a vádlottal közös ingatlanban lakott, de mivel a 67 éves férfi „elfogadó magatartása” megváltozott, a fiatalok az élettárs családjához költöztek.

Lelőttek egy nőt a III. kerületben Bűnügyi helyszínelő a tetthelyen 2018. november 21-én
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi nem tudta elfogadni lánya döntését, ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját, a lánya élettársának óvónőként dolgozó anyját. Tavaly november 21-én engedéllyel tartott lőfegyverével elautózott arra, amerre az óvónő reggel munkába járt a III. kerületbe. Amikor meglátta a nőt, négy célzott lövést adott le rá, a sérülések pedig olyan súlyosak voltak, hogy az asszony meghalt.

A férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, de a rendőrök rátaláltak és elfogták, majd kórházba vitték.

A törvény a vád szerinti bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.