Életfogytiglanra ítélték a szerepjátékozó gyilkosokat

2018. október 12., 16:41

Szerző:

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a két szerepjátékőrült férfit, aki kivégezte ismerősét a pilisi erdőben nyolc évvel ezelőtt. Az eljárás azért húzódott ilyen sokáig, mert a holttestből alig maradt valami, így a halál okát nem lehetett egyértelműen megállapítani – írja a 24.hu.

Mivel nem volt bizonyíték, ezért a rendőrség lezárta az ügyet. Később azonban újraindították a nyomozást, és öt évvel a gyilkosság után végül vádat emeltek, miután egy barátjuk a két férfi ellen vallott.

Az elsőrendű vádlott M. Gergely és barátja, T. András rajongtak a szerepjátékokért, mindketten a Gyűrűk ura világában érezték jól magukat. Egy ilyen játék alkalmával ismerték meg Krisztiánt, akit tíz évvel később meggyilkoltak a vád szerint. Az viszont azóta sem derült ki teljes bizonyossággal, hogy miért, és a gyilkos fegyver sem került elő soha. 

Az elsőfokú bíróság indoklása szerint a két férfi kicsalta az áldozatot az erdőbe, ahol T. András elővette a kést, és többször mellkason, illetve lábon szúrta. Ezt követően avart húztak rá, majd otthagyták. A holttest maradványai csak hónapokkal később kerültek elő.

A bíróság végül talált indítékot, eszerint Krisztián pénzt adott kölcsön T. Andrásnak és M. Gergelynek az induló vállalkozásához, de nem elégedett meg azzal, hogy visszafizették a pénzt, kamatot is követelt tőlük. A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárást rendelt el. A bizonyítási eljárás nehézségeit mutatja, hogy a két vádlottat négyszer tartóztatták le és helyezték szabadlábra.

Pénteken hirdetett ítélete alapján a törvényszék társtettesként, aljas indokból elkövetett emberölés miatt M. Gergelyt és T. Andrást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Előbbi 25, utóbbi 30 év múlva bocsátható leghamarabb szabadon. A bíróság emellett kötelezte a két elkövetőt a több mint kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is. A védelem fellebbezett, a bíró a szökés, elrejtőzés miatt elrendelte a két férfi letartóztatását.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.