Életfogytig tartó börtönt kapott egy idős nőt megölő férfi Pécsen

2020. október 13., 13:19

Szerző:

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kedden jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki megölt és kirabolt egy idős nőt 2014 nyarán a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a Pécsi Ítélőtábla az MTI-t.

Az ügy elsőrendű vádlottja a nő lakásfelújításán dolgozott. A férfi társával 2014 nyarán 100 ezer forintot vitt el az ingatlanból, és amikor a nő erre rájött, a vádlott úgy bántalmazta, hogy eszméletét vesztette. Az ügy harmadrendű vádlottja - a sértett ismerőse - a lakásba lépve meglátta a földön fekvő sértettet, de pánikba esett, és a helyszínről segítségnyújtás vagy a rendőrség, a mentők értesítése nélkül elrohant. 

Az elsőrendű vádlott ezt követően a még életben lévő, de eszméletlen sértett arcát, fejét többször megszúrta, majd a lakásban magára hagyta. A rendőrséget a támadás után az idős nő barátnője értesítette, miután többször megpróbálta elérni az idős nőt, mindhiába. 

A Pécsi Törvényszék idén februárban az elsőrendű vádlottat visszaesőként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

 A másodrendű vádlottat - szintén visszaesőként - lopás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélték.

 Az elsőfokú ítélet a harmadrendű vádlott esetében már korábban jogerőre emelkedett, míg a másik két vádlott esetében a fellebbezések miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és keddi ülésén helybenhagyta, így az jogerőssé vált.

 

(MTI)

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.