Elege lett Szombathely fideszes alpolgármesterének, kihátrált a KDNP-s polgármester mögül

2019. június 16., 14:01

Szerző:

Úgy tűnik, teljesen szétesett Szombathely kormánypárti vezetése azután, hogy a városi közgyűlésben az ellenzék került többségbe. Az ugytudjuk.hu írja, hogy Koczka Tibor fideszes alpolgármester nem támogatja azt az előterjesztést, amelyben a vasi megyeszékhely KDNP-s polgármestere, Puskás Tivadar azt javasolja, hogy város  adja vissza a névhasználati jogot az önkormányzati tulajdonban lévő ingyen lapnak, a Szombathelyi Hírlapnak.

Puskás Tivadar
Fotó: YouTube

Az ellenzéki többségű közgyűlés az április 30-i ülésén szavazta meg a rendeletet, amely a Szombathelyi Hírlapot megfosztja a névhasználati jogtól. Ezt a márciusban induló újság magától a polgármestertől kapta meg. Bár a lap magánkézben van – Puskás Tivadar szóvivőjének a felesége adja ki –, a leginkább a nem kormánypárti politikusok alpári stílusú lejáratásával  vétette észre magát. Májusban a szombathelyi Hírlap veszített is egy személyiségi jogi pert, ami Puskás Tivadart nem akadályozta megy abban, hogy újra előálljon a névhasználati jog engedélyezéséről szóló javaslattal. Ezt az ellenzéki többségű városi közgyűlés egyszer már elutasította, a polgármester azonban nem adja fel, és újra próbálkozik, csakhogy Koczka Tibor szignója már nem szerepel az előterjesztésen. Ezt a fideszes alpolgármester így magyarázta:

– Harminc évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette. Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől.