Elege lett a migránsozásból, elhagyja Magyarországot a családapa, aki ágyakat szerzett a kórházak kövén alvó anyáknak

2019. április 18. 13:26 - szerző: 168 Óra

Eladja több évnyi felújítás után éppen csak elkészült házát és elhagyja az országot az „Ágyat az anyukáknak” akciót szervező Orosvári Zsolt – írja a hvg.hu. A sárbogárdi családapa november és március között több mint 400 kempingágyat juttatott el az ország ötven kórházába, hogy a beteg gyerekeiket kísérő szülőknek ne a földön vagy székeken kelljen éjszakázniuk.

Elege lett, elmegy
Fotó: Facebook/Orosvári Zsolt

De elege lett. Pár napja felháborodott Facebook-posztban számolt be róla, hogy a kertben játszó, hároméves kislányát egy nyugdíjas korú nő azzal traktálta kerítésnél, hogy tudja-e, hogy terrorista migránst fogtak Magyarországon, majd – miután elzavarták – még egy „ismeretterjesztő” szórólapot is át akart adni erről.

„Eladom a házam. Most lett készen! Elmenekülök innen! Inkább én leszek migráns valahol” 

– írta Orosvári Zsolt. Lapunknak adott márciusi interjújában azt mondta, bármibe beleáll, bármilyen konfliktust vállal, ha azt érzi, hogy igaza van.

 

Az 52 éves férfi, aki egészségi problémákkal küzdve évek óta nem talált megfelelő munkát, nemrég azt írta:  „Szegény vagyok évek óta, és egyre szegényebb leszek, mert beteg vagyok. 59 000 forintot kapok 2 kisgyermekkel. Lopni, csalni sajnos nem tudok.”