Eldőlt: háromezer ember veszíti el az állását a közigazgatásban - Videón nyilatkoznak az érintettek

Úgy tűnik, ez a végleges szám.

2018. október 20., 19:42

Szerző:

Több mint hatezer státuszt szüntetnek meg a központi közigazgatásban, ezek egy része ma is betöltetlen, így a 14 ezer dolgozó közül nagyjából háromezren veszíthetik el az állásukat – értesült kormányzati forrásból az RTL Klub Híradója. A nyár elején beígért elbocsátásokról péntek este tájékoztatták a szakszervezeti vezetőket.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt ígérte, azok akik maradnak, 30 százalékos béremelésben részesülhetnek. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke azonban kiemelte az RTL Híradónak, hogy ez nem segít: ha ugyanannyi feladatra kevesebb ember jut, akkor lelassulhat az ügyintézés is.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.