Eladja tulajdonosa a Róbert Károly Magánkórházat

2018. április 12., 14:38

Szerző:

Tíz év után eladja a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-t Lantos Csaba milliárdos befektető. Az intézmény mára évi 2 milliárd forintos bevételt és 140 millió forint adózás előtti nyereséget termel – írja a hvg.hu.

Az intézményt a MedAlliance Holding Zrt. vásárolja meg.

– Szó sincs arról, hogy ezzel kiszállnék az egészségügyből. A Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltségem. Egyszerűen úgy ítéltem meg, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor megéri eladni a kórházat – mondta Lantos.

Amint azt novemberben megírtuk, a Róbert Károly Magánkórház tulajdonosai egymilliárd forintot fordítottak a 250 szakembert foglalkoztató, 55 ágyas intézmény fejlesztésére.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.