El akarta adni nevelt lányát egy nógrádi férfi, de a rendőrök lecsaptak rá

2019. június 12., 12:50

Szerző:

El akarta adni 17 éves nevelt lányát egy férfi, de tőrbe csalták a rendőrök - számol be egy Nógrád megyei bűncselekményről az Index a Zsaru Magazin alapján.

A megyei rendőrök megtudták, hogy a 43 éves, ecsegi B. János a hivatalosan a gondozására bízott lányt áruba bocsátotta egy beszélgetés alkalmával. A gyanúról megbizonyosodtak, és igazolva is látták. A férfi úgy beszélt a lányról, mintha a tulajdona lenne, amit tetszése szerint akár el is adhat. Azzal kérkedett, hogy

a lány úgyis azt csinálja, amit ő mond neki.

A rendőrök szerint ez már a rabszolga-kereskedelmet idézte, ezért kiderítették az adásvétel helyét, idejét, és lecsaptak a lány ellenértékét átvevő férfira Pásztón.

Emberkereskedelem kísérlete miatt indítottak ellene eljárást, letartóztatásban van.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.