Ejnye, a Magyar Autóklub és egy fideszes alapítvány is sorosista szervezet lett

2019. február 7., 10:58

Szerző:

Újabb nevekkel bővült azon szervezetek sora, amelyek külföldről kapnak támogatást, ezért külön listába gyűjti azokat a Civil Információs Portál. Tavaly nyáron még 121 szervezetet tartottak nyilván, most már 134 alapítvány, egyesület, klub szerepel a gyűjtésben – írja az mfor.

A listát eredetileg azzal a céllal hozták létre a Soros György ellen folyó kormányzati kampány csúcspontján, hogy nyomon lehessen követni a külföldről támogatott, a „magyar állam érdekei ellen dolgozó" szervezeteket,

Az új szereplők közül kiemelendő az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország.  Az Amcham 2014-ben ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját, az Országházban tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is megdicsérte a szervezetet.  

 A Magyar Autóklub is kénytelen volt regisztrálni. A szervezet 2017-es évről szóló beszámolójából az derül ki, hogy a „Ments életet # Lassíts" című, a gyorshajtás veszélyeire figyelmeztető kampányukhoz kaptak támogatást a Fédération Internationale de l'Automobile-tól, 1 532 350 forint értékben.

De ami még ennél is különösebb:

a listára felkerült a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány is,

amelyet a fideszes önkormányzat Székesfehérvár Városgondnoksága nevű Kft-je  alapított – írja a lap.

A külföldi támogatások miatt lajstromba vett szervezetek között ott van még sok más mellett a Magyar Vöröskereszt, a Bátor Tábor Alapítvány, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a WWF, a Csányi Alapítvány a Gyermekekért és a Fesztiválzenekar alapítványa, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a paksi GASTROBLUES Alapítvány, a Magyar Waldorf Szövetség Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Magyar Zsonglőr Egyesület is.

A teljes lista itt tekinthető meg.