Több anyagi segítséget várnak az egyedülálló szülők a kormánytól

Automatikusan az állam most havonta 1500 forintot juttat az egyedülálló szülőknek.

2020. november 23., 19:18

Szerző:

Gyermekenként 1500 forint - ennyi plusz pénz jár havonta automatikusan az államtól az egyedülálló szülőknek. A családokért felelős miniszter az örökbefogadás szabályozása kapcsán a Hetek című lapnak azt mondta, nem bélyegzik meg az egyedülálló szülőket, éppen ellenkezőleg, a lehető legtöbb eszközzel igyekeznek nekik is segíteni. A Híradónak nyilatkozó családsegítő alapítvány szerint az egyszülős családok nagy részének több anyagi támogatásra lenne szüksége.

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.