Egyre gyűlnek a színművészetisek támogatói: megjöttek a közművelődési és könyvtári szakemberek

2020. szeptember 7., 08:44

Szerző:

Már 81 közművelődési és könyvtári szakember csatlakozott a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és a Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK hallgatói melletti szolidaritási akcióhoz a Facebookon

“Hiszünk abban, hogy kultúránk gazdagsága annak sokszínűségében, autonóm működésében, közösségeink erejében nyilvánul meg. Meggyőződésünk, hogy semmilyen politikai döntés nem születhet az érintettek teljes körének, ide értve az SZFE minden polgárát és a szélesebb szakmai közvéleményt is, bevonása, véleményének legteljesebb mértékű figyelembevétele nélkül” - szól a Facebook-posztban közölt szöveg. 

Az aláírók támogatják, hogy az egyetem oktatási és kulturális autonómiáját haladéktalanul kapja vissza.

 

 

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.