Egymás után tiltják ki az újságírókat Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatójáról

2019. január 10., 09:30

Szerző:

Csütörtök reggel először a Magyar Hang és a Klubrádió, aztán pedig az Azonnali és a Mérce is jelezte, hogy az újságíróit nem engedik be Orbán Viktor 10:30-kor kezdődő Kormányinfó sajtótájékoztatójára. Az Azonnalit és a Mércét a Miniszterelnökség a nagyarányú médiaérdeklődésre hivatkozva utasította el, a Klubrádió pedig – írta meg korábban a hvg.hu – annak ellenére nem regisztrálhatott, hogy elsőként adta le a jelentkezését. Később kiderült, hogy az Alfahír, az N1TV, a Hócipő és a  Direkt36 újságíróját sem akkreditálták.

Orbán Viktor eredetileg azt ígérte, hogy 2018 vége felé áll az újságírók elé. Most Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett tartja meg az év első Kormányinfóját. Hagyományteremtő eseményről van szó, amelyen a miniszterelnök remélhetőleg valódi újságírói kérdésekre is hajlandó lesz válaszolni. Orbán Viktor eddig összesen kétszer tartott sajtótájékoztatót, az egyiket a Fidesz 2018. április 8-i választási győzelme után, a másikat Recep Tayyip Erdogan török elnökkel az oldalán. Érdemi kérdésekre egyik alkalommal sem válaszolt. A Facebookon nemrég szerényen csak azt írta, ma vele kell beérni Gulyás Gergely helyett.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.