Egymás után kapják az áramütéseket a villamosvezetők a Baross utcánál, egy embert kórházba vittek

2019. június 17., 12:43

Szerző:

Áramütés érte a BKV egyik villamosvezetőjét a hétvégén, miközben egy Baross utcánál kialakított fémkonténerben kialakított végállomási pihenő ajtaját nyitotta - írja közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

A 4-6-os szerencsétlenül járt vezetőjét 160 Volt erősségű áramütés érte, a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Az EKSZ elnöke, Naszályi Gábor az utólagos mérés eredményeit és a véletlenek egybeesését magyarázó szakértőkre hivatkozva elmondta, azért volt „csak” ilyen erősségű a kollégája testén átfutó áram, mert a szerencsétlenség pillanatában még a fémlépcsőn állt, fogta a talajjal érintkező korlátot, amikor már nyitotta az ugyancsak fém ajtót. Vagyis, leföldelte a 220 Voltot, amelyet a BKV a konténerben kialakított végállomás üzemeltetéséhez

egy lengő hosszabbítóval vezettek be.

Szemtanúk szerint az elmúlt napokban többször gyerekek is játszottak a konténerhez vezető lépcsőn, s csak a véletlenen múlott, hogy nem történt tragédia – állítja a szakszervezet.

A balesetről hallva több ott dolgozó BKV-s is jelezte, az elmúlt napokban ők is érezték, hogy erősen „csíp” a konténer.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.