Egyetlen ócska CT-je van a János Kórháznak

Mindössze egy darab, ütött-kopott CT-készüléke van a János Kórháznak, pedig több százezer ember baleseti centruma működik az intézményben. A kórházban ráadásul MR-készülék sincs.A traumatológiai társaság elnöke szerint a legtöbb traumatológián hiányzik a CT- és az MR-gép.

2014. december 16., 07:20

„Ehhez az egy darab CT-hez, ami nem egy mai darab, több százezer ember ellátása tartozik: baleseti ellátás szempontjából a budai terület, idegsebészeti szempontból pedig lényegesen nagyobb terület, regionális ügyeletet adunk” –

mondta el az RTL KlubnakDr. Nyulasi Tibor, a János Kórház orvos igazgatója.

Dr. Nyulasi Tibor hozzátette, a János Kórház látja el a gyermektraumatológiát az egész budai régióban, de sokszor Tatabányáról, Esztergomból is ide hozzák a sérült gyermekeket.

Az orvos igazgató szerint az elmúlt években össze tudtak spórolni annyi pénzt, amiből egy új gépet vehetnek, de az sem lesz túl korszerű. A kórháznak ráadásul MR-készüléke sincs, erre a fejlesztésre már végképp nem futja.

Diagnózis nélkül nincs megfelelő kezelés, nemcsak a traumatológiában, hanem bármilyen orvosi szakmában – mondta Dr. Detre Zoltán, a Magyar Traumatológiai Társaság elnöke. Elmondta, nem csak a János Kórházban hiányoznak alapvető berendezések. Nemcsak CT-készülékre, hanem műtői képerősítőkre, MRI-készülékekre is szükség volna – ezek a legtöbb traumatológián hiányoznak.

Az egészségügyi államtitkárság nem válaszolt az RTL Klub megkeresésére.

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.