Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egyenlőséget követel az RTL Klubtól a cigányozó Mi Hazánk Mozgalom

2019. május 15. 18:29 - szerző: Unyatyinszki György

Eredeti formájában megtagadta leadni a Mi Hazánk Mozgalom politikai hirdetését az RTL Klub, ezért a szélsőjobboldali párt a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult jogorvoslatért - közölte a párt szerdai sajtótájékoztatóján.

A csatorna a kampányanyagban a "cigánybűnözés" kifejezést kifogásolta, ezért azt csak úgy hajlandóak közzé tenni, ha kisípolják azt - mondta az MTI szerint Dúró Dóra.

Dúró Dóra
Fotó: Facebook

A párt szerint az RTL Klub ezzel megsérti a médiatörvényből a kampányhirdetésekre vonatkozó kötelezettségeit. Dúró Dóra emlékeztetett, hogy 2010-ben a közmédia tagadta meg ugyancsak emiatt a kifejezés miatt a Jobbik kampányfilmjének közreadását, amit akkor a Legfelsőbb Bíróság törvénytelennek ítélt és végül a kampányfilm leadására kötelezte az egykori köztévét.

Az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az eredeti formájában leadott politikai hirdetés alaptörvénybe ütközik, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

Érdemes kiemelni, hogy Dúró Dóra még a 2010-es jogszabályi körülményekre hivatkozik, amelyek azóta megváltoztak, többek között 2011-ben új alaptörvény, illetve később új médiatörvény lépett életbe.