Egy volt fociultra megpróbálta megtrollkodni Hadházy fórumát, de nem vicces volt szegény, hanem nevetséges

2018. december 21., 10:15

Szerző:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel közös lakossági fórumot csütörtökön. A rendezvényen megjelent a Vadhajtások nevű oldal egy munkatársa, a férfi az MTVA-székházban Hadházyékkal szemben történt erőszakos fellépésen gúnyolódott, meglehetősen szánalmasan. (Aki nagyon akarja, a Vadhajtások Facebook-oldalán megnézheti a videót.)

Hadházyék az Európai Ügyészség témájában tartották a fórumot. Miközben Hadházy beszélt, Bede Zsolt, korábban az Ultras Liberi nevű csoport egyik meghatározó figurája, a vadhajtasok.hu szerkesztője (legalábbis a Magyar Idők szerint) kiment a hallgatóság elé, közben azt kiabálta, hogy fel akarja olvasni a követeléseit. Majd lefeküdt a földre, és azt mondogatta, hogy ő képviselő, olvassák be, és megkérdezte Hadházyt, hogy jól csinálja-e vagy megbukott.

A képviselő rögtön vitte is neki a mikrofont, hogy a férfi beolvashassa a követeléseit. Ekkor már Bede azt felelte, hogy nem olvassa, nincsenek követelései, éppen élő felvételt közvetít. A teremből kifelé menet a közönségből nevetve kívántak neki boldog karácsonyt. A férfi még Kunhalmi Ágnest imitálva nekiszaladt az ajtónak, majd elment.

A kormányszócső Magyar Idők számolt az esetről, a cikket író Jurák Kata a videón lelkesen üdvözli Bedét. (Amúgy maga a Vadhajtások oldal is a Magyar Idők tudósítása alapján számolt be saját akciójáról.) A kormánypropaganda azóta imádja a felvételt, Bedét mindenhol újságíróként tüntetik fel. 

– Nagyon megtisztelő, hogy a mai fórumunkat meglátogatta a fideszes revolvermédia is, mert azt jelzi, félnek tőlünk!

– írta az akcióról Hadházy Ákos Facebook-oldalán.

A Vadhajtások nevű oldalt Jobbikból kivált, lelkes orbánistává vált radikálisok hozták létre. Az ő akciójuk volt, amikor a szocialista EP-képviselő Ujhelyi István arcképével akasztottak fel egy bábut a II. János Pál pápa téren. Az Index írta meg korábban, hogy a Vadhajtásokat Bede vezeti, aki az egykori szélsőjobboldali fociultracsoport, az Ultras Liberi egyik meghatározó figurája volt. Tavaly Orbán Viktorral fényképezkedett a Duna-korzón.