Egy újabb fiatal petárdázása végződött amputációval – 2018-19 fordulóján már ő a harmadik

2019. január 1., 12:46

Szerző:

Egy huszonhét éves férfi bal keze hüvelyk- és középső ujjának végét kellett amputálni egy szilveszterkor felrobbant petárda miatt – adta hírül police.hu. Mint írták: bejelentés érkezett a rendőrségre december 31-én 20 óra 40 perckor arról, hogy Győrben, a Rába parton egy 27 éves férfi sérült meg egy pirotechnikai eszköztől.

A férfit a mentők kórházba vitték. A helyszínre érkező rendőröknek a sérült egyik ismerőse elmondta, hogy ő is és a győri fiatalember is petárdát akartak eldobni, azonban a barátja kezében felrobbant az eszköz.

A Győri Rendőrkapitányság az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A győri Petz-kórházban a fiatal férfit megműtötték, de bal kezének középső- és hüvelykujja olyan nagyon roncsolódott, hogy az ujjvégeket amputálni kellett. Mindezt prof. Oláh Attila orvos igazgató mondta el a kisalfold.hu-nak, aki korábban a két másik esetről is tájékoztatást adott.

Gyórón még múlt pénteken egy 17 éves lány kezében robbant fel a petárda, szombaton pedig Újrónafőn egy 46 éves férfiéban. Ők hasonló sérüléseket szenvedtek, mint a 27 éves győri fiú. Arról is beszámoltunk, a szilveszteri tűzijátékok miatt 25 esetben keletkezett tűz, az év utolsó napján 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a tűzoltókat. A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult olyan eset, ahol valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott.