Egy súlyosan beteg férfi és felesége menekült meg az utolsó pillanatban a kilakoltatástól

2019. május 21., 10:42

Szerző:

A korábbi határidőhöz képest hamarabb akartak kilakoltatni pécsi lakásából egy 65 év körüli házaspárt, ahol a férj súlyos betegségben szenved – írta a Szabad Pécs.

A férfiról a lap korábban azt írta, hogy végstádiumú rákban szenved, ezt a férfi kérésére módosították, hogy "nem egészen pontos" a férfi betegségére tett jelző.

A házaspár tartozása évtizedekre nyúlik vissza, ők nem devizakárosultak. A portál információi szerint miután bíróság döntött a kilakoltatásról, a végrehajtó először 15 napos határidőt szabott, amit azonban 8 napra módosítottak. Ez könnyen lehet szabálytalan még úgy is, hogy 8 nap a törvényesen kérhető leggyorsabb végrehajtás. A kilakoltatásra kedden, azaz a mai napon kerülhet sor 11 órakor.

A házaspár a férj állapotára való tekintettel a végrehajtás elhalasztását kérte a bíróságtól, azonban a végrehajtó közölte, hogy nem köteles megvárni a bírói döntést.

A Város Mindenkié aktivistái a helyszínen tervezett élőlánccal akarta megakadályozni a kilakoltatást, amire úgy tűnik, hogy nem lesz szükség.

A bíróság az utolsó pillanatban döntött a kilakoltatás felfüggesztéséről

– írja a Pécsi Stop. A házaspár novemberig maradhat a lakásban. Várhatóan újra meghirdeti a kormány télre a kilakoltatási moratóriumot, így akár jövő április végéig is maradhatnak az ingatlanban.

 

(Borítóképünk illusztráció)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.