Egy sportklubon keresztül adna budapesti közpénzt Tarlós István elvileg buszokra, elvileg Székelyudvarhelynek

2018. november 9., 17:37

Szerző:

A székelyudvarhelyi tömegközlekedés fejlesztése érdekében a Fővárosi Önkormányzat 15 millió forinttal kívánja támogatni Budapest testvérvárosát – olvasható Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes előterjesztésében, amelyet a Zoom szúrt ki elsőként. A Tarlós István főpolgármester keretéből – amelyet nyilván a budapestiek adtak össze adóforintjaikból – folyósítandó támogatásról jövő héten szerdán szavaz a közgyűlés. 

Ám volna itt egy kis csavar:

Budapest ugyanis nem közvetlenül Székelyudvarhely önkormányzatához juttatja el a 15 milliós támogatást, hanem egy helyi sportegyesülethez.

A közgyűlési előterjesztés erre semmilyen magyarázatot nem ad, csupán rögzíti, hogy a támogatás „a Szejke Sportklub Egyesületen keresztül” adják, a sportklubot pedig a város önkormányzata, a város által létrehozott alapítvány és gazdasági társaság alapította.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.