Pénzt kínált levélben egy pedofil a Heves megyei édesanyának, a kislánya felkínálásáért cserébe

2019. május 7., 14:50

Szerző:

„Anyagi támogatásért kislányt élvezkedésre, szexre” tárggyal küldött üzenetet egy férfi egy Heves megyei családnak. A férfi a sötét internetet (dark web) használta – írja a Bors.

„Rendszeresen szexelek 10 év alatti kislányokkal, és ezért szívesen fizetek sok pénzt, amit soha nem kell visszaadni. Mit gondolsz, tudnál kislányt jó pénzért?”

– olvasható az e-mailben.

Leveléhez a magát aktív pedofilnak valló ismeretlen csatolt egy fényképet is egy meztelen, szőke hajú kislányról. A képhez azt írta, hogy a kislány nemrég volt a partnere.

A levél címzettjének és férjének egy 11, egy 9 és egy 2 éves kislánya is van.

– Április 27-én jött a levél, de csak vasárnap vettük észre. Fogalmunk sincs, hogyan szemelt ki minket. Szörnyű belegondolni, hogy valaki vadászik a kislányainkra. Nem tudjuk, hogy ki áll a háttérben. Mindenesetre egyből telefonáltunk a rendőrségre, tegnap pedig a feljelentést is megtettem

– mesélte a lapnak az édesapa.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Bors által megkérdezett szakértő szerint a szinte lenyomozhatatlan sötét internetet alapvetően a titkos kommunikációra hozták létre, de az egyúttal a bűn melegágyává is vált. Árulnak rajta keresztül kábítószert, fegyvereket, és gyermekpornográf felvételeket is terjesztenek. Itt regisztrálták azt az e-mail-címet is, amiről az ajánlatot elküldték a családnak.

– A közvetlen kapcsolatfelvétel jellemző a pedofilokra. Könnyen rátalálnak a kisgyerekes családokra, akiket aztán megkörnyékeznek. Az e-mail címeinket pedig legtöbbször nagyon egyszerű kinyomozni. Különböző levelezési listákat is cserélnek maguk között, így elképzelhető, hogy több tucat embernek elküldte az ajánlatát

– mondta a lapnak Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke.

Hozzátette, hogy nehéz megtalálni és elkapni azokat, akik ezt a szolgáltatást használják, de mindenkit arra buzdít, hogy ilyen esetben tegyen feljelentést.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.