Egy napon belül két hasonló tragédia: egy idős asszonyt gázolt halálra a vonat a Városligetnél

2018. december 29., 20:20

Szerző:

Halálra gázolt egy embert egy Nyíregyháza-Debrecen felől érkező vonat a fővárosban a Nyugati pályaudvar előtt, a Városliget környékén szombat este. A baleset miatt 60-90 perces késésekre kell számítani az érintett vonalakon – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Egy idős nő halt meg a balesetben. Az érintett vonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a Nyugati pályaudvarra kísérték.

A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta mindkét vágányt Kőbánya-Kispest felé. Cegléd felé az InterCity, a távolsági és az elővárosi vonatok jelenleg a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak vissza.

Szombat délután – mint megírtuk – a velencei vasútállomáson is halálra gázolt egy embert egy vonat. Annak a tragédiának a részleteiről nem tudni semmit.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.