Egy multinál talált állást a kutyapárti betegszállító, akit azért rúgtak ki, mert segített Márki-Zay Péternek

2018. november 5. 12:34

Két hete írta meg a Mérce, hogy a hódmezővásárhelyi kórházból elbocsátottak egy betegszállítót, aki saját állítása szerint koholt vádak alapján kapta meg rendkívüli felmentését, és valójában aktív ellenzéki politikai tevékenysége miatt kellett távoznia az intézménytől. A kórház vezetése nem kommentálta az értesülést.

Utóbb kiderült, hogy az érintett férfi a párt hódmezővásárhelyi szervezetőjének vezetője, aki 

Márki-Zay Péter polgármester-választás előtti kampányában is aktív szerepet vállalt.

Mint a hódmezővásárhelyi MKKP Facebook oldalán olvasható, az egykori betegszállító hamar talált magának új állást: miután elküldték a kórházból, még aznap jelentkezett több mint 20 meghirdetett állásra, majd két nap múlva behívták „kiválasztási tesztnapra” egy multicéghez Szegedre és a 70-80 pályázó közül azon 10 fő közé került, akiket beválasztottak a csapatba.

A cég versenyképes fizetést, cafeteriát, dolgozói számlacsomagot, utazási költségtérítést, fejlődési lehetőséget és megbecsülést

kínált neki, ezek közül a vásárhelyi kórházban egyikkel sem találkozott...

 „A vásárhelyi kórház politikai komisszárjai pedig megveregethetik a vállukat, hiszen az emberhiánnyal és túlterhelt, alulfizetett, emberfeletti munkát végző dolgozókkal küzdő egészségügyből sikerült elűzni egy tettrekész fiatalembert" – kommentálta az esetet az MKKP.