Egy levél szerint nem mondott igazat a kardiológiai intézet főigazgatója, tudtak a betegről, aki a szívsebész távozása után halt meg

2018. október 5., 11:02

Szerző:

Meghalt egy 55 éves férfi, akit Székely László szívsebésznek kellett volna megműtenie a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI), de mivel elbocsátották, és nem tölthette ki a felmondási idejét, a beavatkozás nem történt meg – számoltunk be a Népszava nyomán az esetről. Az GOKI főigazgatója, Andréka Péter cáfolta a hírt, állítása szerint a beteg nem is szerepelt az egészségügyi intézmény nyilvántartásában és „a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni”.

A Népszava azonban megszerezte a cáfolat cáfolatát. A lap birtokába került ugyanis az a levél amelyben Ender Gábor szívsebész felhívja a figyelmet három betegre, akik érimplantátum beültetésre vártak. Közöttük volt az a beteg is, akiről a kórház közleménye szerint a sebész nem tájékoztatta távozásakor az intézetet. A levél következőképpen fogalmaz: „Kérem a fenti betegek műtétjeinek a mindenkori műtéti programba betervezni illetve, ha szükségesnek látja a képalkotó diagnosztikai anyagokat újraértelmezve a műtéti indikációt értékelni szíveskedjék.”

Mint ma kiderültOrbán Viktor péntek délelőttre behívatta Kásler Miklós humánerőforrás-minisztert a kialakult botrány miatt. 

Fotó: Népszava

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.