Egy igazi ellenzéki harcos: Varga-Damm Andrea két nap alatt meggondolta

2018. július 22., 16:22

Szerző:

Felfüggesztette akcióját és hazament Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő – írja a Zoom, mert

„nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény.”

Nem, a jobbikos országgyűlési képviselő nem az elbukott választást követő ellenzéki politizálásra gondolt, hanem eddigi egyetlen és úgy tűnik, rövid életű innovatív akciójára.

Varga-Damm ugyanis kettő nappal korábban azt mondta, addig ül Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt, amíg választ nem kap a kérdéseire.

Választ nem kapott, Orbánnal egyszer találkozott, köszöntek egymásnak. A jobbikos képviselő a kilakoltatások, az otthonápolás és a végrehajtások ügyében kérdezett volna. Később úgy tűnt, felfüggeszti a táborozást, de visszaült. Egészen vasárnapig, amikor is sajtótájékoztatón jelentette be: inkább elmegy haza, ahol ki fog dolgozni két törvényjavaslatot, az egyik arról szólna, hogy a Ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, a másikban az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi.

Varga-Damm a Facebook-oldalán első parlamenti éjszakája után még azt tette közzé:

A képviselő akkor azt is írta: „Miután az adófizetők engem azért fizetnek, hogy képviseljem őket, leültem a miniszterelnök úr ajtaja elé, és várom, hogy a kéréseimet teljesítse. Nem tudom, hogy megteszi-e, de úgy ítélem meg, hogy egy képviselőnek minden törvényes eszközt igénybe kell ahhoz vennie, hogy a népnek jobb legyen.”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.