Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Gábor elfoglalt egy V. kerületi lakást, zárat cserélt, majd onnan értékesítette a kábítószert

2019. július 20. 09:41 - szerző: 168 Óra

A rendőrségre 2019. július 17-én este bejelentés érkezett egy belvárosi lakás tulajdonosától, hogy nem tud bejutni a saját ingatlanjába, mert valaki zárat cserélt az ajtón, valamint láthatóan huzamosabb ideje lakhatásra használja a lakást, de ő nem adta ki senkinek. A kiérkező rendőrök az V. kerületi lakásban különböző kábítószergyanús anyagokat találtak – írja a police.hu.

A lakás jogosulatlan használójánál, a 33 éves budapesti Z. Gábornál amfetamint és marihuánát találtak. A nyomozók megállapították, hogy a férfi az ingatlanba a korábbi albérlő – a volt barátnője – kulcsaival jutott be. A férfit a helyszínen elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A rendőrök a kutatáskor több mint 740 gramm marihuánát, 220 gramm amfetamint, 90 gramm kábítószergyanús anyagot és tablettákat, a kábítószer adagolásához használt eszközöket – tasakokat, mérlegeket, őrlőt –, valamint közel 800 ezer forintot foglaltak le.

Fotó: police.hu

A nyomozók másnap elfogtak két 38 éves fogyasztót, akikről felmerült a gyanú, hogy korábban Z. Gábortól kábítószert vettek. A nyomozók a dílert őrizetbe vétele mellett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A két férfi ellen kábítószer birtoklása miatt folyik eljárás.