Egy egész intézet állt ki a Soros-zsoldos listára került Chikán Attila mellett

2018. április 16. 11:28 - szerző: 168 Óra

Sokáig emlékezetes marad az interjú, amelyben Chikán Attila könnyeivel küzdve nyilatkozott Kálmán Olgának, miután felkerült a Figyelő listájára. A feketelistázottakkal egyre többen fejezik ki szolidaritásukat,  sőt többen kérték felvételüket a lasjtromba – például Bródy János és Somos András tévés műsorvezető – most azonban egy egész tudományos intézet állt ki nemzetközi hírű közgazdász mellett.

A Corvinus Egyetemhez tartozó Vállalatgazdaságtan Intézet büszkén vállalja, magáénak vallja azt a demokratikus értékvilágot, szellemi szabadságot, amelyet alapítója, Chikán Attila mindig is képviselt – tudatta Czakó Erzsébet, igazgató, egyetemi tanár  

A 24.hu beszámolója szerint az  intézet szolidaritásáról biztosítja mindazokat, akik Chikán Attilával együtt szerepeltek a Figyelő nevű sajtótermék által „A spekuláns emberei” címmel megjelentetett fekete oldalakon.

Mélységesen elítélik, ha bárki, bármilyen céllal embertársait „listázza”, és őket az emberi méltóságot sértő, tisztességüket és autonómiájukat kétségbe vonó jelzőkkel illeti.

Egyetemi oktatóként elvárják a magyar sajtó minden képviselőjétől, hogy a tisztelet, a megértésre törekvés, a vélemények és világnézetek természetes sokféleségét elfogadó attitűdben működjön.

Felhívják a hazai politikai elitet, hogy a megbélyegzés, gyűlöletkeltés minden formáját nyilvánosan ítélje el. Elvárják a mindenkori kormányzattól, hogy törvényes eszközeivel élve lépjen föl a diszkrimináció minden formájával és egyének vagy embercsoportok nyilvános megbélyegzését célzó minden tevékenységgel szemben – írják.

A Corvinus egyi komplett tanszéke már a múlt héten tiltakozott a lista ellen.