A tíz láda alma után valamivel hasznosabb adomány érkezett az egészségügyi dolgozóknak: ezer tabletet kapnak munkájukért

2020. május 25. 18:42 - szerző: 168 Óra/MTI

Ezer táblagéppel ismeri el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) azon egészségügyi szakdolgozók pótolhatatlan munkáját, akik a koronavírus-járvány alatt az élvonalban végzik munkájukat - közölte a kamara az MTI-vel hétfőn.

Tudatták: márciusban jótékonysági céllal hirdetményt írtak ki, amelyre sok adomány és felajánlás érkezett. Az adományra 3500 egészségügyi szakdolgozó pályázott, akik közül a kamara országos elnöksége objektív értékelési szempontok alapján - a területi szervezetek létszámarányait is figyelembe véve - választotta ki a győzteseket - írták. 

Koronavírus - Egészségügyi dolgozók Egészségügyi dolgozók
Fotó: Balogh Zoltán

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Magyar Telekom, a Samsung Magyarország és a MESZK együttműködésében megvalósuló támogatás keretében ezer győztes több mint százmillió forint értékben kapott táblagépet, valamint egy meghatározott, aktuálisan ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomagot.

Az adomány célja, hogy a szakdolgozók gyermekei minél több eséllyel vehessenek részt a távoktatásban

- tették hozzá. Ismertették: a győztes pályázók többsége (588 ember) az ápolás különböző területén - például felnőtt, gyermek, intenzív - és az otthoni szakellátásban dolgozik. 144 nyertes a mentésügyben és sürgősségi ellátásban tevékenykedik. 268-an pedig a kamara további tizenegy szakmai tagozatából pályáztak sikeresen.

A tableteket a kamara területi, helyi szervezeteiben péntekig lehet átvenni. Az adományra szükségük is van, hiszen az utóbbi időben jóval többet dolgoztak kevesebb pénzért.

A kormány pénz helyett – államtitkári szinten – olykor vadhússal támogatja az egészségügyi dolgozókat, a Dél-Pesti Centrumkórház, a balassagyarmati kórház és a szolnoki kórház dolgozói is beleestek a szerencsés kiválasztottak közé.

Németh Szilárd gondolt az egészséges táplálkozásra is, és vitaminban gazdag piros almákkal kedveskedett a csepeli mentősöknek megbecsülésük jeléül.