Petícióban védik a Szent Margit Kórházat a dolgozók

2019. december 21., 14:45

Szerző:

Petícióval állnak ki a Szent Margit kórház dolgozói a főigazgató mellett. Az ívet néhány óra alatt a kórház állományának negyede írta alá – írja a Népszava.

Két nappal ezelőtt rendelt el vizsgálatot Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a fővárosi Szent Margit Kórházban, miután a Magyar Nemzetben Csókay András idegsebész professzor nyilvánosan tiltakozott Imreh Domonkos sebész főorvos nyugdíjazása ellen. Csókay szerint elfogadhatatlan, hogy vélhetően politikai okokból kényszernyugdíjazta a kórház vezetése a nemzetközileg is elismert sebészorvost.

Az esete követően hét sebész beadta a felmondását.

A kórház közleménye szerint viszont azóta közülük többen jelezték, döntésük nem végleges, januárban újragondolják, hogy hol folytatnák a munkájukat. Pénteken a vizsgálat részeként az intézmény dolgozóit és a főigazgatót is meghallgatták a vizsgálók.

„Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a számunkra fontos munkahelyünket politikai csatározás színterévé teszik olyan emberek, akik egyéni sérelmeiket vagy politikai érdekeiket előbbre valónak tartják, mint a kórház egységét és működőképességének megőrzését. Fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk a Szent Margit Kórház egységéért és a közösen elért eredményeink megvédéséért… Arra kérjük a politikai pártok helyi és országos képviselőit , valamint az itt élő polgárokat és a kórház valamennyi dolgozóját, ne engedjék, hogy az intézmény politikai hadszíntérré, hatalmi harcok eszközévé váljon”

– írták a dolgozók a petícióban.

Az intézmény egyik főorvosától a lap úgy értesült, hogy péntek reggel néhány óra alatt több mint 130-an írták alá a petíciót a kórházban munkára jelentkező mintegy 200 dolgozó közül, és a szignók azóta csak gyűlnek.