Most klímát szerzett és szereltetett be a gyerekkórházba az az apuka, aki tábori ágyakat vett a beteg gyerekek szüleinek

2019. augusztus 14., 17:25

Szerző:

Tíz nap alatt elintézte Orosvári Zsolt, hogy a budapesti Bethesda kórházban a beteg gyerekek ne 35 fokos kórtermekben sínylődjenek. Az első légkondicionáló berendezéseket már be is szerelték, és hamarosan vidéki kórházak is kapnak hűtőberendezéseket – vette észre a hvg.hu.

Orosvári Zsolt az az apuka, aki magánemberként tábori ágyakat vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyett, hogy a beteg gyerekek szüleinek a kórházakban ne a földön kelljen aludniuk. A férfi korábban klímákat forgalmazott. Nemrég a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökének gyorsfelmérése kimutatta, hogy a hazai kórházak betegszobáinak 98 százaléka, a műtők egyharmada nem klimatizált, az intenzív osztályoknak pedig csak az 59 százalékát hűtik. Ez viszont komoly fertőzésveszélyt is jelent.

A sárbogárdi apuka ezért elővette régi klímás kapcsolatait, és a tárgyalásokkal együtt tíz nap alatt eljutott oda, hogy a berendezéseket elkezdjék beszerelni. A Bethesda kórház égési osztályán már fel is rakták a készülékeket.

 

A kórház nemcsak a légkondicionálókat kapta ingyen, de a beszerelésüket is díjmentesen elvégezte egy cég.

Orosházi Zsolttal készült interjúnkat itt olvashatják.