Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Koronavírus: az egri vízilabdacsapat elnöke szerint elképesztő hisztihadjáratnak vannak a célkeresztjében

2020. február 26. 19:08 - szerző: 168 Óra

A polgármester nem akar kockáztatni, ezért bezárták az egri uszodát, miután az Olaszországban járt vízilabda-csapatuk kedden az uszodában edzett.

„Magamra vállalva minden felelősséget, azt a döntést hoztam, hogy a Bicskei Aladár uszodát határozatlan időre zárják be, hiszen tegnap este az Eger férfi vízilabdacsapata edzést tartott, őket azonban nem követte senki, tehát annak talán nincs meg a veszélye hogy a vízilabdások után bárki elkaphatta volna a lehetséges vírust" - mondta Mirkóczki Ádám.

Szécsi Zoltán, a vízilabdacsapat elnöke szerint azonban csak hisztihadjáratról van szó.

„A kialakult helyzet sajnos borzasztó, egy egész elképesztő hisztihadjáratnak vagyunk a célkeresztjében, mindenki próbál belőle politikai vagy bármilyen tőkét kovácsolni anélkül, hogy bármi fogalmuk is lenne a helyzetről, jelenleg mindenki jobban ért a járványügyhöz mint maga a járványügy.

Szerintem mi vagyunk az országban az egyetlen csapat, akinek van papírja arról a nemzeti népegészségügyi központ országos tisztifőorvosi szolgálatától, hogy nem jelent nagyobb kockázatot a koronavírus szempontjából, mint a Bükkszentkereszti remete”

- nyilatkozta Szécsi az ATV-nek.

Kásler Miklós emberminiszter szerint azért nem kerültek karanténba a sportolók, mert nem voltak olyan közel a lezárt területhez, ráadásul saját busszal mentek és csak a verseny helyszínén mozogtak. A vízilabda csapat közleményben tudatta: Mivel a játékosok az országos tisztifőorvos szerint sem jelentenek fertőzési kockázatot, ezért a csapat elutazik Budapestre és lejátssza a szerdai bajnoki mérkőzését a Honvéd ellen.