Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Fegyházbüntetést kértek az edzőre, aki megerőszakolt egy magatehetetlen gyereket

2020. július 31. 17:50 - szerző: 168 Óra

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy kiskorú edzőjeként a sértett védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról fényképfelvételeket készített.

A vádirat szerint a férfi 2019. július 16-án, az esti edzés után felajánlotta a gyereknek, hogy aludjon nála, ahol majd a sportolói karrierjéről beszélgetnek. Az edző házában a férfi rábeszélésére a kiskorú szeszes italt ivott. A tanítvány azt kérte, hadd alhasson külön szobában, de ezt a férfi elutasította, így az éjszakát egy szobában töltötték.

A vádlott a sértett alvó, védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról mobiltelefonjával fényképeket készített. A kiskorú ezt észlelte és a terheltre kiáltott, követelte, hogy törölje a fotókat, majd távozott a férfitól.

A főügyészség vádiratában az edzővel szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint foglalkozástól eltiltást indítványozott.