Dzsudzsák Balázs is ott volt a Mi Hazánk cigányozós tüntetésén, a randalírozó ultrákat próbálta nyugtatgatni

2020. május 29. 11:00 - szerző: Magyar Nemzet/168 Óra

A tiltás ellenére úgy száz-kétszáz tüntető gyűlt össze csütörtök délután az Erzsébetvárosban, az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székháza előtt, ahová a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetett tüntetést a Mi Hazánk mozgalom „Felvonulás a bűnözés ellen" címmel.

A helyszínre több tucat rendőr vonult ki, 72 embert igazoltattak, nyolc személyt feljelentett, és molinókat, transzparenseket vettek el az akció résztvevőitől, ezeken egyebek mellett a csendőrség bevezetését követelték.

A meghiúsult tüntetés helyszínén a Mi Hazánk Mozgalom vezetői rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, majd a tömeg átvonult a Deák téri megemlékezés helyszínére. Ott az összejövetel békésen indult, de amint megjelentek a különböző hazai ultracsoportok, azoknak egyes csoportjai belekötöttek a rendőrökbe a Deák tér szélén. Ezután a szurkolók pirotechnikai eszközöket gyújtottak, és cigánybűnözést kiabáltak, azaz kezdett elszabadulni a pokol. 

A szurkolókat mások mellett a jelen lévő Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó nyugtatta,

a rend akkor állt helyre, amikor megérkezett a Dohány utcából a rendőri erősítés – derül ki a Magyar Nemzet helyszíni beszámolójából.

Dzsudzsák az utóbbi napokban többször is felkerült a címlapokra. Először akkor, amikor kiderült, hogy diplomata útlevelével hozta haza a külügy az Emirátuskból:

Aztán akkor, amikor a Facebookon Orbán Viktor ügyesen lebuktatta, hogy a karantén kötelező két hetét sem bírta ki otthon a focista: a 12. napon már a budai Déryné bisztró teraszán kávézgatott:

Az RTL tegnap esti riportjából az derült ki, hogy Dzsudzsák ezt legálisan tehette meg, mert benne lehet abban a körben, amelyre nem vonatkoznak a szabályok, talán pont a diplomáciai mentességének köszönhetően úszhatta meg a karantént.