Szijjártó Péter a fiaival és Dzsudzsák Balázzsal vett részt egy zártkapus meccsen, ami az MLSZ szerint egyébként tilos

2020. május 27., 20:17

Szerző:

Zártkapus volt a meccs, a külügyminiszter mégis a stadionban szurkolt a Magyar Kupa elődöntő visszavágóján gyerekeivel és Dzsudzsák Balázs válogatott focistával. Erről maga Szijjártó Péter osztott meg képet a Facebook-oldalán. A kommentelők egy része felháborodott, mert a szigorú szabályok miatt a szurkolók nem nézhetik kedvenc csapataik küzdelmét - számolt be az RTL Híradója.

Szijjártó Péter azt mondta, a klubok hívták meg. A minisztert a Budapest Honvéd invitálta, ő pedig vitte az gyerekeit és az egyik barátját.

 

hvg.hu szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nemrég meghozott elnökségi határozata szerint a zárt kapus mérkőzések esetében azt is fel kell tüntetni, hogy a listán szereplők a stadion melyik zónájában tartózkodhatnak.

Zónából kettőt alakítottak ki, a protokollt és a sportot. Az előbbiben a csapatok vezetői mellett „a meghívott szponzor vendégek, mint nézők”, valamint azok tartózkodhattak, akiknek ez a mérkőzés megrendezéséhez, a tévés közvetítéséhez és a sajtó tájékoztatáshoz szükséges.

A sport zónában kizárólag a játékosok, a regisztrációs szabályzatban meghatározott sportszakemberek és a mérkőzések megrendezéséhez minimálisan szükséges üzemeltető, egészségügyi és kiszolgáló személyzet tartózkodhatott.

Szijjártónak, a fiainak és Dzsudzsáknak tehát nem lett volna szabad ott lenniük a Puskás Arénában, hiszen a sport zónában ültek.