Nem foglalkozások kategorizálása alapján osztogatják a diplomata útleveleket, Dzsudzsák mégis kapott, mint csapatkapitány

2020. május 29. 17:01 - szerző: 168 Óra

Továbbra sem lehet tudni, pontosan miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák Balázs válogatott futballista. A 444.hu szúrta ki azt a közleményt, amelyben a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól választ kapott Vadai Ágnes országgyűlési képviselő arra a kérdésére, hogy mely magyar sportoló, esetleg edző rendelkezik még diplomata útlevéllel. Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanis korábban azzal magyarázta a Dzsudzsáknak adott okmányt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya.

 

 

Most Magyar Levente külügyi államtitkár a képviselői kérdésre mégis azt válaszolta: „A diplomata útlevelekkel kapcsolatban a KKM minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően jár el. A diplomata útlevelek kapcsán foglalkozás szerinti kategorizálás nem létezik.” 

 

 

Egyébként Dzsudzsák személyesen is jóban van Szijjártó Péterrel, a hét elején együtt nézték meg a Magyar Kupa-elődöntő zárt kapus visszavágóját. Amikor a minisztert erről kérdezték, azt mondja, barátjaként vitte be a focistát a meccsre.

 

 

A minisztérium ugyanígy azt sem árulta el, a Tiltott Csíki Sört gyártó céget vezető Lénárd Andrásnak miért adtak diplomata útlevelet.