Tizennégy éves lány adhatta a tippet a dunavarsányi gyilkosság előtt

2020. január 17. 15:17 - szerző: 168 Óra

Ötre bővült a gyanúsítottak köre a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal kapcsolatban. A letartóztatásban lévő család három tagján kívül egy 18 éves, valamint egy 14 éves lányt is letartóztattak a bűncselekmény miatt. A 24.hu úgy tudja, hogy az emberöléssel gyanúsított 18 éves fiatal lány az előzetesben lévő 19 éves fiú barátnője.

A pénteken letartóztatott 14 éves lány, J. A. O. pedig a gyilkosságban ugyancsak részt vevő N. Károlyné egyik rokonának a lánya. A 24.hu információi szerint a tinilány a 14. születésnapja előtt pár nappal adta a tippet a család többi tagjának arra, hogy kihez menjenek pénzt szerezni. 

Az elkövetők este mentek át az 56 éves férfihez, hogy pénzt szerezzenek tőle, de összevesztek, ezért távoztak. Később visszamentek a házba, ahol a nő élettársa, B. Krisztián eszméletlenre verte a férfit, míg családtagjai értékek után kutattak. A magához térő férfitől a 19 éves N. Tamás pénzt akart, majd egy késsel megsebezte az arcát és a csípőjét is. Mindeközben 37 éves társa, B. Krisztián többször is fejbe, a 14 éves lány pedig hátba rúgta a férfit. A cselekménybe N. Károlyné is bekapcsolódott. A támadók végül mindenféle kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a férfi fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd ráborítottak egy asztalt.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.