Lakásán lepte meg az Index volt főszerkesztőjét Vaszily Miklós tévéjének stábja

2020. augusztus 5. 12:54 - szerző: 168 Óra - forrás: HVG.hu

A propagandamédia becsöngetett a lakásomra kedden - mondta el a hvg360 Terasz vendégeként Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője. Dull Szabolcs elmondta, csöngettek nála, kinyitotta az ajtót, és azt látta, hogy forgó kamerával áll vele szemben a PestiTV stábja. A PestiTV Vaszily Miklós résztulajdonában van, ahogy az Index reklámfelületeit értékesítő Indamédia is.

A stáb azzal érvelt, hogy keresték Dull Szabolcsot telefonon, de nem tudták, ezért mentek fel a lakására. A volt főszerkesztő nem hagyta őket kérdezni, megkérte, fejezzék be, majd becsukta az ajtót.


– Nem értem, miért az én ajtómnál toporognak, mikor nem tőlem lehet a legfőbb titkot, az Index összeomlásának okát kiszedni. Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon – fogalmazott a hvg360-nak Dull Szabolcs.

Hozzátette, szerinte egy szó sem igaz abból, hogy Dobrev Klárát hívogatta volna. Szerinte csupán egyszer beszéltek a közelmúltban, de az Index összeomlásához annak sem volt semmi köze.

Dull Szabolcsot július végén mentette fel állásából Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezt követően szinte a teljes szerkesztőség felmondott július 24-én, miután a vezetőség nem helyezte vissza pozíciójába a főszerkesztőt.

Júliusban szintén volt egy tévés rajtaütés, akkor a Hír TV stábja csöngetett be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz, miközben a politikus családjával a fia 16. születésnapját ünnepelte.