Dull Szabolcs: Érkeztek olyan hatások, hogy kit kellene kirúgni a szerkesztőségből

2020. július 28., 07:11

Szerző:

Érkeztek olyan hatások, hogy kit kellene eltávolítani a szerkesztőségből – erről beszélt az RTL Híradónak adott interjújában hétfő este Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője. (Eközben az ATV-n pedig Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt:)

Dull az RTL-nek azt mondta, világosan látszott, ha kiszervezik az Indexből a rovatokat, azok megszűntek volna  indexesek lenni, ami pedig az Index végét is jelentette volna.

„Soha nem adtam ki üzleti titkot” – jelentette ki Dull,

aki nem értette, Bodolai miért írta a Facebookon, hogy Németországban vezetőszíjon vitték volna őt el. Az egykori főszerkesztő arról is beszélt, hogy a felmondott indexesekkel Bodolai egy idő után titoktartási nyilatkozatot íratott alá, az ő hallgatását pedig megpróbálták megvenni, a konkrét összeget nem akarta elárulni, csak annyit mondott, a fizetése sokszorosáról van szó.

„Ebben a kivégzésben nem én vagyok a hóhér. Áldozat vagyok, akit lefejeztek”, mondta.

Az Indexre nehezedő esetleges kormányzati nyomásra vonatkozóan azt mondta, hogy az indexes átalakítási terven túl cikkeket nem vetettek le, témákba nem szóltak bele, de a szerkesztőség átalakítására volt nyomásgyakorlás, érkeztek olyan hatások, hogy valakit ki kellene rúgni. Azt, hogy kinek a részéről érkezett ez, Dull nem mondta el, szerinte akkor derülne ki, ha Bodolai feloldaná a titoktartását.

Hogy lesz-e új Index, alapítanak-e új lapot, Dull azt mondta, azt nem lehet egyik napról a másikra megtenni. 

Az Index menesztett főszerkesztője az adással egyidőben a Facebookon is írt: