Drogba áztatta a rejtvényújságot és úgy küldte be a börtönbe

2020. december 5., 16:43

Szerző:

A Komáromi Járási Ügyészség az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben két nő letartóztatására tett indítványt, akik külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagot terjesztettek, abból büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott személyeknek is juttattak. 

Az indítvány szerint az egyik nő 2019-2020. év során a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta.

Az egyik címzett az a nő volt, akinek fia szintén büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta.

A büntetés-végrehajtási intézetbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd postán az intézetbe feladta.

A komáromi rendőrök 2020. november 20-án ettől a nőtől új pszichoaktív anyagot, valamint ilyen anyagot tartalmazó, különböző személyek nevére megcímzett borítékot foglaltak le.

A két fogvatartott férfi cellájában a nyomozó hatóság illegálisan tartott mobiltelefont, illetve rejtvényújságokat foglalt le.

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a két nő letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a terheltek jelenlétének az eljárásban való biztosítása érdekében.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.