Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Budapest egyik kedvelt zöldparkját ellepték a drogosok, akik üvöltöznek és zaklatják az embereket

2020. augusztus 1. 16:50 - szerző: 168 Óra - forrás: ATV

Budapest egyik legnagyobb közparkját lepték el a Hős utcából kiszorított droghasználók - derül ki a Heti Napló összeállításából. A helyiek szerint a régóta itt lévő prostituáltak és hajléktalanok mellett megjelentek a hírhedt gettóból érkező kábítószerhasználók is. Az adásban megszólalt egy olyan helyi is, aki szerint akadt, hogy 

bedrogozva üldözték az embereket a parkban.

“Verekednek, üvöltöznek, emberekkel kiabálnak, fenyegetik őket, a kutyásokat is fenyegetik, hogy megölik a kutyájukat, meg megöllek téged is, nekimennek az embereknek, ha arról van szó, nyílt terepen folyik a szex, magamutogatás megy, itt, ahol játszanak a kisgyerekek” – számoltak be a Népligetben tapasztaltakról.

Kidőlt emberek a padon, éppen hányó fiatal a bokor szélén, eldobált használt tűk a földön -

a műsor szerint ezt jelenti ma a Népliget. Az egyik helybéli pedig arról írt, esténként egy "kis Hős utca" jelenik meg a parkban. A szerhasználók keresik a dílert, ordibálnak garázládkonak és fenyegetőznek. 

A park madártávlatból.

Emlékeztetnek, a Népliget a mai napig osztatlan közös tulajdonként van bejegyezve, tulajdonhányada van az államnak, a fővárosnak és a mellette lévő lakóparknak is.

A Népliget Budapest legnagyobb, de egyben a legelhanyagoltabb közparkja. A park akár egy fantasztikus közösségi tér is lehetne a futók, kutyát sétáltatók, gyerekesek vagy csak sétálni vágyók számára, ehelyett viszont

évtizedek óta várja, hogy a lepusztult romok között valami funkciót is kapjon.