Kokaint és marihuánát árultak, a rendőrök elkapták őket

2020. szeptember 19. 13:12 - szerző: 168 Óra / MTI

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

Többhónapos nyomozás után kedden délután egyszerre fogták el a banda tagjait. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán, két nigériai állampolgárt egy közeli lakásban fogtak el. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök ezt megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el a nyomozók. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dílerektől mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság pénteken elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta - olvasható a rendőrségi közleményben.

(MTI)