Szeméremsértéssel is vádolja Donáth Lászlót az ügyészség

2020. január 13., 14:50

Szerző:

Ismét kihallgatták Donáth Lászlót, és a lelkész ugyan azt mondta január elején az ATV-nek, hogy szó sincs szeméremsértési ügyről, pusztán könnyű testi sértésről, kiderült, hogy ez nem igaz.

Fotó: Bazánth Ivola

A Fővárosi Főügyészség az Index megkeresésére közölte, hogy 

a megalapozott és 2019. decemberében közölt gyanú tárgya aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége.

A nyomozás további állásáról részleteket nem közöltek, tekintettel a folyamatban lévő eljárásra. Az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház, de ez még nem ért véget.

Donáth Lászlót zaklatásért jelentette fel egy nő, miután állítása szerint munkahelyén, egy budapesti szeretetotthonban az ott lelkészként dolgozó Donáth László tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth László másokat is molesztált.

Fotó: Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház

A szeretetházban több mint két éve takarítóként dolgozó L. M. kitart állítása mellett, hogy Donáth László két kézzel fojtogatta.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.