Szeméremsértéssel is vádolja Donáth Lászlót az ügyészség

2020. január 13. 14:50 - szerző: 168 Óra

Ismét kihallgatták Donáth Lászlót, és a lelkész ugyan azt mondta január elején az ATV-nek, hogy szó sincs szeméremsértési ügyről, pusztán könnyű testi sértésről, kiderült, hogy ez nem igaz.

Fotó: Bazánth Ivola

A Fővárosi Főügyészség az Index megkeresésére közölte, hogy 

a megalapozott és 2019. decemberében közölt gyanú tárgya aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége.

A nyomozás további állásáról részleteket nem közöltek, tekintettel a folyamatban lévő eljárásra. Az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház, de ez még nem ért véget.

Donáth Lászlót zaklatásért jelentette fel egy nő, miután állítása szerint munkahelyén, egy budapesti szeretetotthonban az ott lelkészként dolgozó Donáth László tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth László másokat is molesztált.

Fotó: Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház

A szeretetházban több mint két éve takarítóként dolgozó L. M. kitart állítása mellett, hogy Donáth László két kézzel fojtogatta.