Donáth Lászlót még tanúként sem hallgatták ki a szexuális kényszerítési ügyben, szerinte a lányát akarja lejáratni a kormánysajtó

2019. augusztus 8., 08:50

Szerző:

A TV2 híradója a hét elején tette közhírré, hogy úgy tudja: Donáth László evangélikus lelkész, a momentumos Donáth Anna apja, volt MSZP-s parlamenti képviselő  „több alkalmazottat is zaklathatott” egy III. kerületi szeretetotthonban. A BRFK feljelentés alapján június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt – közölte név és egyéb konkrétumok említése nélkül tegnap a rendőrség.

Donáth László a Népszavának elmondta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a tavasszal európai parlamenti képviselővé választott lánya.

A mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Ezért az ügyről nem áll módjában semmit nyilatkozni – tette hozzá Donáth.

Fotó: Merész Márton

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.