Vegye le a maszkot, nehezen hallom – szólította fel az őt kérdező újságírót Donald Trump, aki nem nagyon érti ezt a maszk-dolgot

2020. május 27., 10:56

Szerző:

Donald Trump visszatért a szokásos sajtótájékoztatóihoz, és rögtön kiderült, nem nagyon érti a járvány és a maszkviselés közötti összefüggéseket - figyelt fel a HVG egy Twitter-bejegyzésre.

Az amerikai elnök ugyanis felszólította az egyik őt kérdező riportert, vegye le a maszkját, mert nehezen hallja.

Jeff Mason, a Reuters tudósítója erre nem volt hajlandó, azt mondta, inkább hangosabban beszél. Trump azonban rögtön közbevágott, hogy a riporter minden bizonnyal a politikai korrektség miatt nem akarja levenni a maszkot.

A nyilvános maszkviselést egyébként épp Trump kormányzata javasolta.

Donald Trump nem szívesen tesz eleget a saját javaslatának, sőt, a volt alelnök Joe Bident, az elnökválasztáson a legesélyesebb demokrata ellenfelét is kigúnyolta, amiért maszkot viselt.

Az Egyesült Államokban egyébként 1,7 millióan fertőződtek meg, 100 ezer áldozata.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.