Csökkentette az önkormányzati képviselők és az alpolgármester fizetését a fideszes többségű képviselő-testület Dombóváron

2019. november 14., 06:09

Szerző:

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

Pintér Szilárd elmondta: a Fidesz-KDNP-s többségű testület egyhangúlag döntött a csökkentésről. Eszerint a képviselői alapdíjat a korábbi havi 88 900 forint helyett 58 ezer forintban határozták meg, a képviselő bizottsági tagok az alapdíjjal 128 900 forint helyett 98 ezer forintot kapnak, a bizottságok külső tagjainak 40 ezer forintos díjazása nem változott. A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját 198 ezerről 174 500 forintra csökkentették, és alacsonyabb lett a költségtérítése is.

A polgármester hozzátette, hogy nem tart igényt szolgálati autóra és sofőrre, ezzel együtt a tisztségviselők költségei jövőre mintegy tízmillió forinttal csökkennek. Elmondta azt is, hogy végelszámolással megszüntetik a médiaszolgáltatást végző Dombó-Média Kft.-t, ami évi 50 millió forint megtakarítást jelent az önkormányzatnak. A polgármesteri tiszteletdíjon nem változtatott a közgyűlés, és arról nem is ejtett szót a fideszes városvezető.

Pintér Szilárd, Csikóstőttős korábbi független polgármestere a Természetesen Dombóvár civil szervezet jelöltjeként induló Szabó Loránd addigi polgármestert nagy fölénnyel győzte le az október 13-i polgármester-választáson. Szabót az ellenzéki pártok nem egységesen támogatták, a Jobbik saját jelöltet indított, aki viszont kevés szavazatot kapott.

Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere
Fotó: Youtube

Szabó Loránd kisebb megszakítással tizenkét évig volt a város vezetője. 2002-től 2006-ig függetlenként, 2006 és 2009 között az MSZP és az SZDSZ támogatásával volt Dombóvár polgármestere. 2009 júniusában egy ellene indított rágalmazási per kapcsán lemondott a tisztségről. 2010. október 3-án ismét függetlenként választották Dombóvár polgármesterévé. 2014-pedig az MSZP támogatásával győzött.

Szabót 2012-ben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert felbujtóként sikkasztást követett el, amikor 2003-ban és 2004-ben több alkalommal képviselő-testületi felhatalmazás nélkül utasította a hivatal pénzügyi irodájának vezetőjét, hogy 211 millió forintot utaljon át többségi önkormányzati tulajdonú cégeknek pályázati önerő igazolására. A pénzt a cégek később visszautalták az önkormányzatnak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.