Egy peches házaspár balesetet szenvedett, majd a helyszíneléskor 20 kiló zárjegy nélküli dohányt találtak a rendőrök az autóban

2020. július 30., 14:20

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a dombóvári házaspárral szemben, akiknél a nyomozók zárjegy nélküli dohányt találtak – írja az ügyészség.

A házaspár 2019 decemberében Kadarkúton közlekedett autóval, amikor személyi sérüléssel nem járó közlekedési balesetet szenvedtek. A baleset miatt a rendőrök intézkedtek, és a járőrök 40 csomag, több mint 20 kg zárjegy nélküli vágott dohányt találtak a vádlottak autójában. A házaspár annak eredetére nem tudott magyarázatot adni.

Ezután otthonukban házkutatást tartottak a rendőrök, és

további 2,5 kg vágott dohány került elő, azonban a birtoklás jogszerűségét, illetőleg azt, hogy a dohánytermék után a jövedéki adót megfizették volna, hitelt érdemlően szintén nem tudták igazolni.

A vádlottak a jövedéki adó megfizetésének elmulasztásával több mint 400 ezer forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek, amelyet az eljárás alatt utólag megtérítettek.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő férfival szemben pénzbüntetést, míg büntetlen előéletű feleségével szemben próbára bocsátást indítványozott. Az ügyészség nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, hogy a kárt megtérítették, amely lehetőséget adott a büntetés korlátlan enyhítésére.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.