Dobrev Klára vezeti a DK európai parlamenti listáját, Gyurcsány Ferenc inkább a háttérben marad

2019. február 22. 14:52 - szerző: 168 Óra

Eldőlt, önálló listát indít a májusi európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK), a listát pedig nem Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt kormányfő, hanem felesége, Dobrev Klára vezeti majd. A párt ezt a Facebook-oldalán jelentette be.

Az EP-lista második, még bejutásra esélyes helyén Molnár Csaba, a párt jelenlegi alelnöke szerepel, a harmadikon pedig Rónai Sándor. 

- Klára alkalmasságában, hogy vezesse a DK listáját, cseppet sem kételkedem - írta nem sokkal a bejelentés után Facebookon Gyurcsány Ferenc. - Sok nyelvet beszél, dolgozott államigazgatásban, európai ügyekkel foglalkozott, pénzügyjogot tanított az egyetemen, vezetett sikeres céget. Hozzáteszem, a DK alapító tagja, és tagjaink, támogatóink között általános elismerésnek, támogatásnak örvend. Persze azt is tudom, hogy van itt valami nem szokványos dolog: Klára a feleségem. Ebből kérdések, megjegyzések, támadások is lesznek. Felkészültünk rá. Európai képviselőjelöltként Klára nem a feleségem, hanem egy tehetséges, felkészült, sokak által támogatott hazafi. Isten mentsen meg olyan világtól, hogy valaki tehetségének útjában az áll, hogy kik a szülei, a gyerekei, vagy éppen a házastársa. Hogy Klara képviselői megbízása hatással lesz-e rám? Politikai munkám, szerepem tekintetében egyáltalán nem. Vezetem a pártot és a frakciót, eszem ágában sincs feladni semmit politikai felelősségemből és céljaimból. Sőt! - írta a pártelnök.