Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A köztársaság visszaállítására esküdött fel az új DK-s parlamenti képviselő, amit a Fidesz honatyái felháborodással fogadtak

2019. december 2. 19:36 - szerző: 168 Óra

„Minden erőmmel azon leszek, hogy a Köztársaságot visszaállítsam, és új demokratikus alkotmányt adjunk a hazának”

ezekkel a szavakkal egészítette ki Sebián-Petrovszki László, a DK új parlamenti képviselője eskütételét az Országgyűlésben, amit a Fidesz padsoraiból erőteljes morajlás fogadott - vette észre az Index.

Sebián-Petrovszki László, a László Imre újbudai polgármester helyébe lépő országgyűlési képviselő hétfő délután tette le esküjét az Országgyűlés előtt. Miután elismételte az eskü szövegét, még hangosan a mikrofonba mondta a fenti szöveget is, ennek ellenére Kövér László fideszes házelnök nem vette el a hangosítást Sebián-Petrovszkitól, így nemcsak az idézett mondat, hanem a kormánypárti képviselők felháborodása is jól hallatszik a videón.

"Mi, európai magyarok nem az orbáni alaptörvényt tekintjük mércének, hanem a hazát, a köztársaságot és a demokratikus alapértékeket, amelyek egy zsarnoki rendszerrel ellentétben örök értéket képviselnek", közölte az esettel kapcsolatban Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.