DK: Ismét hazudott Orbán Viktor, hiába ígérte meg, nem lesz év végén sajtótájékoztatója

2018. december 29. 12:36 - szerző: 168 Óra

Orbán Viktor még a nyáron egy alkalommal azzal szerelte le az őt valódi kérdésekkel megtaláló újságírókat, hogy majd az év végén, decemberben tart egy sajtótájékoztatót. Ennek az eseménynek se híre, se hamva, pedig az év utolsó napjaiban járunk – emlékeztetett a Demokratikus Koalíció.

A párt szóvivője, Rónai Sándor úgy fogalmazott:

– Azt már megszokhattuk, hogy a miniszterelnök csak az állami rádió mikrofonállványai előtt mer megnyilvánulni. Azt is megszokhattuk, hogy a miniszterelnök csak a lakájmédiájának ad interjút, de most már eljutottunk oda, hogy már lényegében egy érdemi kérdést sem lehet neki feltenni. A Demokratikus Koalíció szerint ismét kiderült, hogy Orbán Viktor pofátlanul hazudott csak azért, hogy gyáván megfutamodjon az igazi újságírói felvetések elől.

Néhán hete egyébként a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is felajánlotta segítségét a rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához. Ahogy közleményükben írták, a helyszínt is örömmel biztosítják a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez. „A MÚOSZ mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete fölajánlja, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre. Bízunk benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához” – fogalmazott a szervezet.