Diónagyságú jéggel érkezett meg a zivatar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2020. június 7., 16:12

Szerző:

Jégesővel ostromolják az országot a zivatarok. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kialakult zivatarcella területén 3-4 centis jégszemek is előfordultak, melyek már komolyabb kárt képesek okozni mind lakott területen, mint mezőgazdasági ültetvényeken, írja az Időkép. A meteorológiai oldal olvasói 1-2 centis jégről számoltak be Tatáról, de apróbb szemű jégesőről az ország számos pontjáról érkeztek jelentések. Az Időkép percről percre közvetíti a zivatar vonulását.

Heves zivatar Debrecenben
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt az egész országra elsőfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra. A zivatar villámlással, szélerősödéssel és jégesővel járhat. Felhőszakadás miatt az ország öt nyugati megyéje kivételével első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Másodfokú Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ezeken a helyeken az ntenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Hétfőn is marad még a csapadékos idő, az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zavar, az ország keleti felére felhőszakadás miatt. Békés és Csongrád-Csanád megyében felhőszakadás miatt másodfokú a figyelmeztetés. A legtöbb napsütés az Alföld déli és keleti részén valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 21-29 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.