Meghosszabbítja a hiteltörlesztési moratóriumot a Diákhitel Központ

2020. november 12. 14:22 - szerző: 168 Óra / MTI

Az összes törlesztési szakaszban lévő ügyfélre kiterjed a döntés. 

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a meghosszabbított hiteltörlesztési moratórium a Diákhitel Központ összes törlesztési szakban lévő - 114 ezer - ügyfelére kiterjed. A 2021. június 30-ig meghosszabbított általános törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a 2021 első féléve során törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is valamennyi diákhitel termék esetén. 

A Diákhitel Központ Igazgatóságának döntése alapján a diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük. 

A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket. A fennálló tőke- és kamattartozások - az eddigi szabályoknak megfelelően - önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők. A beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ erre vonatkozó külön kérelem nélkül ingyenes előtörlesztésként elszámolja. 

Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt - 2021. június 30-ig - bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők. A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgálata nyújt felvilágosítást, valamint minden fontos információ megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ Facebook-oldalán is.

 

(MTI)